Det kan du opleve i ribe og omegn

Her i Ribe kan vi tilbyde jer det perfekte ferieophold. Udover vores smukke omgivelser tilbyder Ribe og omegn på et utal af aktiviteter og seværdigheder, hvis I er til natur, kultur og historie.

Kultur og historie

Ribe – Danmarks ældste by:
Denne smukke by, der ligger i den sydvestlige del af Danmark, blev grundlagt omkring år 700 og tiltrækker hvert år gæster fra hele verden.

Ribe er en seværdighed i sig selv og blev da også i en europæisk afstemning i 2014 kåret til Europas smukkeste lille by.
Byen er smuk og stemningsfuld med mere end 100 fredede huse, smalle stræder og brosten – den fuldendte scene til en spændende historie eller to.
Det gamle bymiljø gør ligeledes shoppingturen til en særlig oplevelse med de mange spændende specialbutikker, der ligger som perler på en snor.

Nedenstående kan du se et udvalg af populære seværdigheder og oplevelser i Ribe

Læs mere på Vadehavskysten.dk

Vikingerne

I år 700 grundlagde vikingerne en markedsplads, som gennem sin 1300 år lange historie har udviklet sig til nutidens Ribe, Danmarks ældste by.

Her i Ribe har du en enestående mulighed for at lære mere om den fascinerende historie om vikingerne, deres kultur og vaner, og hvorfor ikke møde nogle af dem. Dette kan opleves på Museet Ribes Vikinger og på Ribe VikingeCenter.

Museet Ribes Vikinger

Museet, der ligger i Ribe centrum og med udsigt til Ribe Å, fortæller Ribes historien fra sin begyndelse i det 8. århundrede til det 18. århundrede. Du vil ligeledes kunne se tusindvis af fund fra udgravningerne i området, som vidner om vikingernes liv og handlen med Europa.

For yderligere information, klik her

Ribe VikingeCenter

På Ribe VikingeCenter er vikingetiden blevet rekonstrueret og bragt til live, så gæsterne virkelig kan opleve vikingerlivet.
Besøg centeret og oplev historien om vikingerne med alle sanser gennem aktiviteter og events.

For yderligere information klik her

Museer

HEX

Danmark og Europa i 15- og 1600-tallet. Den førte til hekseprocesserne, der fik grusomme konsekvenser.

Ribe stod i hjertet af de danske hekseprocesser, og Danmarks mest berømte sag udspillede sig i gaderne omkring museet, nemlig sagen mod skrædderkonen Maren Spliids, som blev brændt på bålet i 1641.

Nogle af bygningerne står der endnu og skaber en autentisk ramme om museets gribende fortælling.

For yderligere information klik her

I samme bygning som HEX! finder du også Jacob A. Riis Museum – med en spændende fortælling om fotografen og reformatoren Jacob A. Riis, der emigrerede fra Ribe til Amerika.

Jacob A. Riis

USA’s præsident Roosevelt kaldte ham New Yorks nyttigste borger – i Danmark er han næsten ukendt

Jacob A. Riis Museum viser den fascinerende fortælling om Ribe-drengen, der udvandrede til Amerika i 1870. Om manden, der gennem sine hårdtslående artikler og fotos fra New Yorks rå og barske slum åbnede borgerskabets øjne. Og om hans forelskelse i Elisabeth, som han takket være sin stædighed fik til sidst.

Historien om Jacob A. Riis er historien om næsten at gå under i New Yorks værste kvarterer og historien om, hvordan hårdt slid, vilje til at skabe et bedre samfund og tro på sig selv gjorde Ribe-drengen til det, præsidenten kaldte ”den ideelle amerikaner”.

For yderligere information klik her

Ribe Kunstmuseum 

Ribe Kunstmuseum viser en enestående samling af dansk kunst fra 1750-1940.Fra slutningen af 1700-tallet kan man møde portrætmaleren Jens Juel og hofmaleren Nicolai Abildgaard. De danske guldaldermalere fra første halvdel af 1800-tallet tæller blandt andre C.W. Eckersberg, Christen Købke, Johan Thomas Lundbye og Martinus Rørbye.

Malerier af skagensmalerne Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer er med, og det samme er kunst fra det moderne gennembrud af L.A. Ring og Vilhelm Hammershøi. Fritz Syberg og Peter Hansen tilhører fynbomalerne fra starten af 1900-tallet, og den tidlige modernisme ses med kunstværker af William Scharff, Olaf Rude og Edvard Weie.

Museets samling afrundes med landskaber af Sigurd og Christine Swane samt Oluf Høst og med Cobrakunstneren Egill Jacobsens maskebilleder.

For yderligere information klik her 

Ribe Domkirke

 

Den nuværende kirke havde sin første byggeperiode ca. 1150-1225 og er hermed Danmarks ældste domkirke og betydeligste romanske bygningsværk. Med sin lange og undertiden dramatiske historie, tilbygninger, forfald og restaureringer er den i dag på samme tid en enestående ramme om Ribe Domsogns menighedsliv, luthersk-evangelisk hovedkirke i det vidtstrakte Ribe Stift og hvert år mål for hundredtusinder af besøgende fra hele verden.

Ribe Domkirke har et levende, omfattende og traditionsrigt musikliv. Foruden musikkens centrale plads ved alle gudstjenester arrangeres der året igennem store og mindre koncerter, ligesom der jævnligt er fællessangsarrangementer. Foruden domorganisten og kantoren er der knyttet til kirken et kor, der medvirker ved gudstjenesterne, samt et børne- og ungdomskor. Kirkens musikliv bygger på en stor tradition, der bl.a. omfatter salmedigteren Brorson, der var biskop i Ribe1741-1764, og hvis salmer naturligvis har en særlig plads i domkirken. Desuden var en af dansk musiklivs betydeligste personligheder, komponisten Rued Langgaard, domorganist i Ribe 1940-1952.

For yderligere information klik her 

Vægterrundgang i Ribe

Følg vægteren, lyt til hans sange og historier, når han hver dag fra juni til oktober går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader. Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, hvor man lever sig ind i en tid, længe før moderne politifolk og alarmer. 

Turen begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue.
Fra maj til sidst i oktober kl. 20.00 (fra midt i juni, juli og august også kl. 22.00). I forbindelse med Jul i Ribe går vægteren også fredag og lørdag kl. 16.00 i adventsweekenderne op til jul.

Turen foregår på dansk og engelsk og varer ca. 45 minutter.
Det er gratis at gå med. Der kan ikke bestilles plads.

For yderligere information klik her

Riplay, Danmarks største legeplads

Her er der oplevelser for børn i alle aldre og deres voksne. Her er der plads til bevægelse, leg, læring og udvikling.

Børnene kan gå på opdagelse i Riberhus Slot, klatre op i Stormflodssøjlen, svæve som fuglene i Vadehavs-området, spise medbragt kage eller madpakker i Vikingehusene og derefter bestige Galgebakken. Eller hvad med en tur på en af parkens 20 rutchebaner.

Her findes også Nordeuropas længste enkeltstående legeunivers, som er en forhindringsbane på 107 meter.

Alle aktiviteterne er omkranset af en 400 meter løbebane, ligesom der er gåstier rundt i parken.

Parken er bygget op af bæredygtige materialer, som eksempel er faldunderlag og løbesti blandt andet lavet af 24.000 genanvendte sportssko.

for yderligere information klik her

 

NATUR:

Nationalpark Vadehavet
Vadehavet, der for nyligt blev anerkendt som UNESCO’s verdensnaturarv, er en af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt naturområde fuldt af liv og oplevelser.

Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav. Kendetegnet ved at vandet to gange om dagen flyttes frem og tilbage. Hver gang trækkes cirka en milliard kubikmeter vand ud gennem de fire dyb, som forbinder Vadehavet med Nordsøen. Denne proces kaldes for ebbe, mens den modsatte vej er flod.

Vadehavecentret

Hvis du vil vide mere om naturen omkring Ribe og det unikke Vadehav, så kan vi anbefale, at du begynder din opdagelsesrejse med et besøg på Vadehavscentret – et sted for hele familien. Vadehavscenteret tilbyder bla. Østerssafari, hvor man er ude, hvor tidevandet bestemmer, og himlen møder havet. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning. Der er også mulighed for at komme på sælsafari, som starter med en traktortur med Mandøbussen, der fragter dig til diget på Mandø, hvorfra man kan gå langs diget og ud over havbunden til sælbanken, hvor der typisk ligger ca. 200 sæler og hviler.

Noget opsigtsvækkende og absolut værd at se er “Sort Sol” (marts-april og september-oktober), hvor 100.000-400.000 stære danser ballet på aften himlen over Ribe Marsken og danner en mørk fascinerende sky.

For yderligere information, klik her

Mandø
Øen i Vadehavet.

Mandø er en af øerne i Vadehavet, som kan nås fra fastlandet ved Vester Vedsted (kun 10 minutter i bil fra Storkesøen). Man kan komme til Mandø enten i bil (vær forsigtig og check altid tidevandstabellen) eller med traktorbussen. For yderligere information klik her.

På trods af sin størrelse, 8 km2 og kun 35 fastboere, byder øen på et hav af unikke naturoplevelser som fx. fugleture, sælture, østersture osv. Nar man besøger vadehavsøen, føler man sig i en helt anden verden, da man omsluttes af den høje himmel og landskabets dynamik. Uendeligheden og den friske luft går lige i sjælen.

Anbefalelsesværdigt

Inden for 1 times kørsel kan vi også anbefale ture til:

Esbjerg – Danmarks 5. største by:
– Mennesket ved havet
Musikhuset
– Esbjerg havn
– Fiskeri- og Søfartsmuseum

Fanø – En kort færgetur fra Esbjerg:
Nordby
Sønderho
– Dejlige badestrande

Blåvand:
Tirpitz
– Blåvand Zoo
Blåvandshugfyr
– Dejlige badestrande

Billund:
Legoland
– Lalandia

Rømø:
Lakolk
Havneby
– Én af Danmarks bredeste badestrand

Ferielejligheder

Vi har 10 ferielejligheder á 25 m2 med lille terrasse. 

Ferielejlighederne har kombineret køkken,  opholdstue og soveniche samt 1 badeværelse.

Hver ferielejlighed har gratis parkering, wifi, fladskærms TV, gryder, potter og pander samt service til 4 personer, køleskab, komfur med ovn, emhætte, kaffemaskine, elkedel, aircondition og gasgrill til gasdåse. I det tilhørende rum finder du en kummefryser samt opbevaring. 

Prisen er incl. parkering, Wifi strøm, vand, varme/aircondition og slutrengøring.

Sengelinned og håndklæder kan tilkøbes for 85,- pr.  person.

Rygning er ikke tilladt i lejlighederne. Askebæger forefindes på terrassen.

Hunde er tilladt i lejlighederne mod et ekstra gebyr på kr. 200,-. Bedes venligst meddelt ved reservation. Max 2 hunde pr. lejlighed. 

Max 2 personer