Det kan du opleve i ribe og omegn

Her i Ribe kan vi tilbyde jer det perfekte ferieophold. Udover vores smukke omgivelser tilbyder Ribe og omegn på et utal af aktiviteter og seværdigheder, hvis I er til natur, kultur og historie.

Kultur og historie

Ribe – Danmarks ældste by:
Denne smukke by, der ligger i den sydvestlige del af Danmark, blev grundlagt omkring år 700 og tiltrækker hvert år gæster fra hele verden.

Ribe er en seværdighed i sig selv og blev da også i en europæisk afstemning i 2014 kåret til Europas smukkeste lille by.
Byen er smuk og stemningsfuld med mere end 100 fredede huse, smalle stræder og brosten – den fuldendte scene til en spændende historie eller to.
Det gamle bymiljø gør ligeledes shoppingturen til en særlig oplevelse med de mange spændende specialbutikker, der ligger som perler på en snor.
De mest populære attraktioner er: Ribe Domkirke, én af Europas største attraktioner ifølge Michelin Guiden, Vikingemuseet, Ribe Kunstmuseum og Ribe VikingeCenter, hvor man rejser 1300 år tilbage i tiden til dengang vikingerne herskede i Ribe.
Fra maj til oktober er der mulighed for at følge vægteren rundt, når han går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader. En utrolig oplevelse at lytte til hans sang og historier.

Læs mere på http://www.visitribeesbjerg.dk

Vikingerne

I år 700 grundlagde vikingerne en markedsplads, som gennem sin 1300 år lange historie har udviklet sig til nutidens Ribe, Danmarks ældste by.

Her i Ribe har du derfor en enestående mulighed for at lære mere om den fascinerende historie om vikingerne, deres kultur og vaner, og hvorfor ikke måske møde nogle af dem. Alt dette kan opleves på Museet Ribes Vikinger og på Ribe VikingeCenter.

Museet Ribes Vikinger

Museet, der ligger i Ribe centrum og med udsigt til Ribe Å, fortæller Ribes historien fra sin begyndelse i det 8. århundrede til det 18. århundrede. Du vil ligeledes kunne se tusindvis af fund fra udgravningerne i området, som vidner om vikingernes liv og handlen med Europa.

For yderligere information, se hjemmesiden http://www.ribesvikinger.dk

Ribe VikingeCenter

På Ribe VikingeCenter er vikingetiden blevet rekonstrueret og bragt til live, så gæsterne virkelig kan opleve vikingerlivet.
Besøg centeret og oplev historien om vikingerne med alle sanser gennem aktiviteter og events.

For yderligere information, se hjemmesiden http://www.ribevikingecenter.dk

NATUR:

Nationalpark Vadehavet
Vadehavet, der for nyligt blev anerkendt som UNESCO’s verdensnaturarv, er en af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt naturområde fuldt af liv og oplevelser.

Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav. Kendetegnet ved at vandet to gange om dagen flyttes frem og tilbage. Hver gang trækkes cirka en milliard kubikmeter vand ud gennem de fire dyb, som forbinder Vadehavet med Nordsøen. Denne proces kaldes for ebbe, mens den modsatte vej er flod.

Hvis du vil vide mere om naturen omkring Ribe og det unikke Vadehav, så kan vi anbefale, at du begynder din opdagelsesrejse med et besøg på Vadehavscentret – et sted for hele familien. Vadehavscenteret tilbyder bla. Østerssafari, hvor man er ude, hvor tidevandet bestemmer, og himlen møder havet. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning. Der er også mulighed for at komme på sælsafari, som starter med en traktortur med Mandøbussen, der fragter dig til diget på Mandø, hvorfra man kan gå langs diget og ud over havbunden til sælbanken, hvor der typisk ligger ca. 200 sæler og hviler.

Noget opsigtsvækkende og absolut værd at se er “Sort Sol” (marts-april og september-oktober), hvor 100.000-400.000 stære danser ballet på aften himlen over Ribe Marsken og danner en mørk fascinerende sky.

For yderligere information, priser og tidspunkter, se hjemmesiden http://www.vadehavscentret.dk

Mandø
Øen i Vadehavet.

Mandø er en af øerne i Vadehavet, som kan nås fra fastlandet ved Vester Vedsted (kun 10 minutter i bil fra Storkesøen). Man kan komme til Mandø enten i bil (vær forsigtig og check altid tidevandstabellen) eller med traktorbussen. (http://www.mandoebussen.dk

På trods af sin størrelse, 8 km2 og kun 35 fastboere, byder øen på et hav af unikke naturoplevelser som fx. fugleture, sælture, østersture osv. Nar man besøger vadehavsøen, føler man sig i en helt anden verden, da man omsluttes af den høje himmel og landskabets dynamik. Uendeligheden og den friske luft går lige i sjælen.

For yderligere information, se hjemmesiden http://www.visitribe.com/ln-int/ribe/mandø

Anbefalelsesværdigt

Inden for 1 times kørsel kan vi også anbefale ture til:

Esbjerg – Danmarks 5. største by:
– Mennesket ved havet
– Musikhuset
– Esbjerg havn
– Fiskeri- og Søfartsmuseum

Fanø – En kort færgetur fra Esbjerg:
– Nordby
– Sønderho
– Dejlige badestrande

Blåvand:
– Tirpitz
– Blåvand Zoo
– Blåvandshugfyr
– Dejlige badestrande

Billund:
– Legoland
– Lalandia

Rømø:
– Lakolk
– Havneby
– Én af Danmarks bredeste badestrand

Ferielejligheder

Vi 10 ferielejligheder á 25 m2 med lille terrasse og mulighed for at parkere ved lejligheden. 

Ferielejlighederne har kombineret køkken og opholdstue, badeværelse samt 2 sovepladser.

Hver ferielejlighed har gratis trådløst internet, fladskærms TV, gryder, potter og pander samt porcelæn og bestik til 4 personer. Derudover er der køleskab, fryser, komfur med ovn, emhætte, kaffemaskine, elkedel samt aircondition / luft til vand.

Sengelinned og håndklæder er ikke inkluderet, men kan lejes.

Prisen for lejligheden er incl. strøm, vand, varme, trådløs internet og slutrengøring.

Rygning er ikke tilladt i lejlighederne. Askebæger forefindes på terrassen.

Hunde er tilladt i lejlighederne mod et ekstra gebyr på kr. 200,-